The American University of Rome

Град

Рим

Програми

Бакалавърски програми | Летни курсове | Магистърски програми

Език

Английски език

Стипендии

да
i

Специалности

Бизнес и Мениджмънт | Визуални изкуства и комуникации, Мултимедия | Международни отношения | Туризъм

За университета

The Аmerican University of Rome е университет в Рим, който комбинира модерните практики на висшето образование в САЩ, съчетани с европейската и италианска класическа традиция на хуманитарните и либералните науки. AUR поддържа високи академични стандарти и предлага богата гама от специализирани програми на английски език. Сред приоритетите на учебното заведение са увеличаване на перпеспективите за работа чрез осигуряване на стаж по време на следването. AUR поддържа връзки с над 50 организации на местно и международно ниво. 78 % от студентите са били наети на стаж, което е над средната за САЩ стойност от 50 % .

Студентите в AUR имат възможност да участват в разнообразни екскурзии с учебна цел, които се провеждат в определен график и се подбират в зависимост от предмета и целите на програмата. Само част от тях включват: посещение на Камарата на лордовете в Обединеното кралство, участие в археологически разкопки в Тоскана, Албания, Колизеума; обсъждане на международните отношения в Гърция, Косово, Турция, Каталония, Брюксел, Гана. Други дестинации са Бостън, Помпей, Виена, Филаделфия и Ню Йорк.

Местоположение

Професорите в Американския университет в Рим превръщат града в своя открита класна стая и често допълват занятията си с посещения на града. Рим непрекъснато предизвиква ярки спомени за своето славно минало на най-голямата империя, която светът някога е познавал. Дори една разходка из обикновените квартали на града води до срещи с неизброими паметници, извисяващи се колони и императорски сгради, които все още изглеждат истински внушително.

Програми

Бакалавърски програми с продължителност на обучение – 4 г.

Магистърски програми с продължитеност на обучението 1.5 г.

Изисквания за прием

  • Копие от документ за самоличност
  • Справка от училището
  • TOEFL или IELTS сертификат
  • Академична / професионална справка (където е приложимо)
  • Мотивационно писмо
  • Есе

Учебни такси

  • Бакалавърски програми – EUR 21 830 на година (включва здравна застраховка за периода)
  • Магистърски програми – EUR 21 000

Стипендии

Няколко вида са стипендиите, от които студентите в AUR могат да се възползват по време на обучението си. Най-общо, те се отпускат на база семеен доход, предходно образование, успех и академичен профил на студента. Подробна информация ще намерите тук.

Настаняване

Американският университет в Рим предлага възможност за настaняване в обзаведени апартаменти, разположени в района около университетския кампус. Жилищата се намират в едни от най-предпочитаните райони на Рим като Монтеверде, Джанколензе, Трастевере и Коли Порюнезе. В сравнение с останалите части на града, те разполагат с повече зелени площи и осигуряват лесен достъп до обществения транспорт. Времето за пътуване до университета варира от 15 до 35 минути.

За актуалните конкурси и възможности за стипендии, свържете се с нас на info@skylines-bg.com.

Освен за обучение в Италия, можем да ви съдействаме и за средно и висше образование, както и за  езикови курсове и в други държави в Европа и по света. Вижте всички наши партньорски образователни институции и услугите, които предлагаме, ТУК >>