NABA – Nuova Accademia di Belle Arti Milano

За академията

„NABA – Nuova Accademia di Belle Arti“ е иновативна академия за дизайн и изкуства, както и динамичен, артистичен и културен център. Тя e част от Laureate International Universities – международна мрежа от 80 партниращи си академии и университети в над 28 държави в света. През 1980 г. е призната и става част от системата „AFAM“ – Higher Education of Art and Music, към Италианското министерство на културата, университети и научни изследвания (MIUR). NABA е първата академия, която предлага акредитирани програми в сферите: мода, графичен дизайн и дизайн.

Местоположение

NABA е разположена в един от историческите квартали на Милано – Navigli, един от най-атрактивните и най-оживени райони в града. В сърцето на Ломбардия, индустриалният двигател на Италия, Милано е градът на архитекти, дизайнери, модни стилисти, предприемачи, графични дизайнери и творци.
Кампусът разполага с отлична IT инфраструктура, компютърна лаборатория за графичен дизайн, лаборатории за 2D и 3D моделиране и озвучаване, шивашко ателие и др. Ателиета за пластмаса, метал и дървообработване са достъпни за учениците на академията в сградата на NABA на улица Col di Lana.
Академията включва и NABASITE – изложбена зала, която представя изложбите на италиански и чуждестранни артисти, както и NABAR – студенската кафетерия, където често се организират и срещи с партниращи институции.

Програми

Изисквания за прием

За бакалавърските програми, кандидатите трябва да изпратят попълнен application form, съпроводен с потвърждение за платена такса за кандидатсване, академична справка, диплома за завършено средно образование, мотивационно писмо и сертификат за владеене на английски език (IELTS 5.0, B1) или италиански език. Изисква се портфолио, за студентите, които ще бъдат оценявани дистанционно или полагане на изпит в базата на академията. Всички кандидати ще бъдат интервюирани за получаване на окончателен отговор.

За магистърските програми кандидатите трябва да изпратят попълнен application form, потвърждение за платена такса за кандидатстване, CV, мотивационно писмо, портфолио, диплома за завършен бакалавър, академична справка и сертификат за владеене на английски/ италиански език B2.

Такси

Бакалавърски програми: EUR 6 130 – 16 090

Двугодишни магистърски програми: EUR 10 130 

Едногодишни магистърски програми: EUR 12 990

Настаняване

Академията съдейства на студентите при намирането на подходящо настаняване.

Стипендии

Да.

Град

Милано

Специалности

Визуални изкуства и комуникации, Мултимедия
Графичен дизайн
Интериорен дизайн
Мода и моден дизайн
Сценография, театрален и изложбен дизайн
Фотография

Програми

Eдногодишни програми
Бакалавърски програми
Магистърски програми

Език

Английски език
Италиански език

Стипендии

Да