Nuova Accademia di Belle Arti (NABA)

За академията

Nuova Academia di Belle Arti (NABA) е частна академия за мода, дизайн и визуални комуникации в Италия. Учебното заведение е част от Galileo Global Education – международна мрежа от партниращи си университети и академии, предлагащи първокласно обучение в арт и дизайн направлението.

Основана през 1980 година в Милано, днес NABA е най-голямата частна академия в Италия, предлагаща висококачествено обучение на над 4000 студенти от 70 националности. Бакалавърските и магистърски програми, които учебното заведение предлага, се преподават както на английски, така и на италиански език и са акредитирани от Министерство на културата, университетите и научните изследвания (MIUR) в Италия.

Академията поддържа тесни връзки с индустриятa. По време на своето обучение студентите имат възможност да работят върху реални проекти със световни компании като Maserati, Motorola, Swarovski, Versace, Bayer, P&G, Adidas, Fiat, Tommy Hilfiger, BMW Design, De Beers, Trussardi и др. По този начин те не само развиват своите креативни умения, но и се подготвят за уверено навлизане на пазара на труда.

Умелото съчетаване на практиката с теориетичната подготовка по история на изкуството и теория на дизайна, правят академичната методология на NABA толкова успешна и уникална. В рамките на една година от дипломирането си, 89% от завършилите студентите успяват да се реализират успешно на професионалната сцена.

На разположение в кампусите на академията са съвременно оборудвани класни стаи, шивашки ателиета, лаборатории за графичен дизайн, 2D и 3D моделиране и други.

Програми

Бакалавърски програми (Bachelor of Arts) – предлагат се на английски и на италиански език

Магистърски програми (Master of Arts, 2 години) – предлагат се на английски и италиански език

Едногодишни специализации: (Master, 1 година):

Разгледайте още:

Изисквания за прием

За бакалавърските програми, кандидатите трябва да изпратят попълнен application form, съпроводен с потвърждение за платена такса за кандидатсване, академична справка, диплома за завършено средно образование, мотивационно писмо и сертификат за владеене на английски език (IELTS 5.0, B1) или италиански език. Изисква се портфолио, за студентите, които ще бъдат оценявани дистанционно или полагане на изпит в базата на академията. Всички кандидати в елитната академия за мода преминават и интервю за получаване на окончателен отговор.

За магистърските програми кандидатите трябва да изпратят попълнен application form, потвърждение за платена такса за кандидатстване, CV, мотивационно писмо, портфолио, диплома за завършен бакалавър, академична справка и сертификат за владеене на английски/ италиански език B2.

Необходими документи

  • Попълнен application form
  • Платена такса за кандидатстване
  • Сертификат за владеене на език – може да се приложи и на по-късен етап
  • Портфолио
  • Мотивационно писмо
  • Академична справка/ Диплома
  • CV – не е задължително

Такси

Бакалавърски програми: EUR 6900 – 17 500

Двугодишни магистърски програми: EUR 12 500/ година

Едногодишни магистърски програми: EUR 15 000

Настаняване

Академията съдейства на студентите при намирането на подходящо настаняване.

Стипендии и отстъпки за ранно записване

Да.

За актуалните конкурси и възможности за стипендии, свържете се с нас на info@skylines-bg.com.

Освен за обучение в Италия, можем да ви съдействаме и за средно и висше образование, както и за езикови курсове и в други държави в Европа и по света. Вижте всички наши партньорски образователни институции и услугите, които предлагаме, ТУК >>

Град

Милано
Рим

Специалности

Визуални изкуства и комуникации, Мултимедия
Графичен дизайн
Интериорен дизайн
Мода и моден дизайн
Сценография, театрален и изложбен дизайн
Фотография

Програми

Eдногодишни програми
Бакалавърски програми
Магистърски програми

Език

Английски език
Италиански език

Стипендии

Да