Представители на University of Padova ще бъдат на изложението за висше образование в Италия.

През 1222 г. е основан един от най-старите университети в Европа – University of Padova. Именно през миналата година учебното заведение отпразнува своята 800-годишнина. Запазвайки своята академична традиция и до ден днешен институцията предлага бакалавърски и магистърски програми в най-разнообразни области – бизнес, предприемачество, компютърни науки, медицина, инженерни науки, астрофизика, фармация, политология и др.

По време на изложението Study in Italy представители на University of Padova ще бъдат специални гости. На техния щанд всеки посетител ще може да научи за възможностите за обучение, дисциплините, начините за кандидатстване и възможностите за стипендии.

БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ

В университета през годините са преподавали имена като Галилей, Петрарка, а личности като Данте и Коперник са сред най-именитите възпитаници. В това число влизат и Джакомо Казанова, Елина Пископия (първата жена в света, завършила университет), Анреа Весалио (основоположник на съвременната анатомия).

Престижната институция бива класирана на 219 място в класацията QS World University Rankings.

Ето още няколко причини да учите в Падуа:

  • Разнообразно портфолио от учебни програми.
  • Висококачествено образование – класиран сред първите университети в Италия по отношение на качеството на образованието си, предоставяйки на студентите солидна културна среда и професионално обучение.
  • Водещ в света изследователски университет – най-добрият италиански университет за качество на изследователските резултати (ANVUR).
  • Качествени услуги за подкрепа – според проучванията на Almalaurea, 9 от 10 студенти са доволни от академичната си кариера в университета в Падуа и от студентския си живот.
  • Международна общност – повече от 2000 международни студенти биват приети всяка година.
  • Конкурентни такси за обучение и стимули – университетът предлага ниски такси за обучение в сравнение с други високо класирани европейски университети, плюс широк набор от стипендии за студенти с отличен успех в обучението.
  • Университетски град – заведението се намира в уникална учебна среда, която е дълбоко свързана със своя град. Студентите представляват 30% от населението на града. Освен това Падуа съчетава исторически традиции, изкуство и култура с процъфтяващ бизнес и индустрии.
  • Стратегическо местоположение – лесните връзки с големите италиански градове ви позволяват да пътувате.

Регистрирайте се за Study in Italy и реализирайте мечтата си да учите в един от най-старите университети история.

РЕГИСТРАЦИЯ