Ако се чудите къде да учите дизайн, отговорът е лесен – Италия, Милано!

Istituto Europeo di Design е една от най-добрите дизайнерски академии в Милано

Представители на една от най-значимите образователни институции в сферите мода, дизайн, визуални изкуства и комуникации в Европа ще присъстват на изложението Study in Italy 2023. Istituto Europeo di Design предлага бакалавърски и магистърски програми, мастър курсове, едногодишни специализации и летни курсове на английски, италиански и испански език.

Регистрация за изложението

Сред най-желаните специалности се нареждат:

  • Интериорен дизайн
  • Моден дизайн
  • Графичен дизайн
  • Маркетинг и реклама в модата
  • ПР и събитиен мениджмънт

По време на своето обучение студентите работят върху реални проекти на компании като Canon, Hewlett Packard, Whirpool, Armani, BMW, Fiat, Philips и др. Добре установените връзки между IED и бизнеса дават възможност на обучаващите се да вземат участие в мероприятия, семинари и конкурси. Това са реални проекти, които кулминират в дисертационни проекти. Това стимулира студентите да придобият умения за критично мислене. Те се научават да работят независимо, да взимат решения и да взаимодействат с клиенти, да навлязат в реални  професионални взаимоотношения.

В продължение на много години IED подкрепя най-мотивираните и талантливи студенти. Университетът им предоставя стипендии. Кандидатите могат да се възползват от намаляване на таксата на база семеен доход, стипендия за креативност или от грантове за ранно записване.

Всъщност историята на IED започва в Милано преди повече от 50 години като институция, специализирана в областта на дизайна и комуникацията.

Академията вече се е разраснала в международна мрежа в 3 държави и общо 12 града: Милано, Рим, Флоренция, Торино, Комо, Каляри, Мадрид, Барселона, Билбао, Сао Пауло и Рио де Жанейро.

С годините в Istituto Europeo di Design са разработили диверсифицирана методология за обучение. Тя смесва технология, експериментиране, изразителност, различни послания и култури. Ако вие искате да се развивате в сферата на модата и дизайна, учейки в една от най-известните образователни академии в Италия, елате и разберете повече на събитието Study in Italy. Изложението за италианско образование ще се проведе на 14 октомври 2023 г. в СТЦ Интерпред, София.

РЕГИСТРАЦИЯ