В първата част на статията “Психология в Италия” Ви запознахме с науката психология и с кариерните възможности, които Ви очакват след успешно завършване. Сега ще Ви предоставим информация къде можете да изучавате тази специалност в Италия и какви са условията за кандидатстване.

Къде в Италия можете да изучавате “Психология”?

Universita Cattolica del Sacro Cuore е един от най-уважаваните университети в Италия и най-големият частен в Европа. Разполага с бази в Рим, Милано, Бреша, Пиаченца и Кремона. Програмите, които можете да изучавате, са на италиански и английски език.

Образователната институция за научна дейност разполага с 22 департамента, 54 института и 70 изследователски центъра. Проучванията са върху изключително важни теми, които се стремят да подобрят начина на живот на хората – опазване на околната среда, икономика, биоетика, новости в медицината и др. Видни негови възпитаници са Романо Проди (бивш председател на Европейската комисия), Габриел дел Торчио (бивш изпълнителен директор на „Дукати“), Енрико Матей (основател на петролната компания „ЕНИ“) и др.

Изисквания за прием:

  • Подаване на документи – голяма тежест има мотивационното писмо, което се подготвя по специален темплейт.
  • Online (Skype) интервю – до него се допускат само одобрените по документи кандидати:

 

John Cabot University– американски университет, разположен в Рим – лидер в преподаването на либерални изкуства. Студентите са от повече от 75 държави с различна етническа и социална принадлежност. Курсистите се обучават в малки групи до 15 човека и стажуват в много международни компании и организации. Целта на университета се е превърнала в неговата мисия – да създава бъдещи лидери, насърчаващи интелектуалната толерантност и свобода в съвременния свят. Обучаващи имат възможност за пътувания всеки семестър, да участват в различни клубове по интереси и др.

Изисквания за прием:

  • Подаване на документи – с акцент върху „Personal Essay“
  • Online интервю

 

University of Padova е основан през 1222 г. и е вторият най-стар университет след този в Болоня. Програмите на учебното заведение са в най-разнообразни области – бизнес, предприемачество, компютърни науки, медицина, инженерни науки, право, астрофизика, фармация, политология и др. Известни негови възпитаници са Николай Коперник, Галилео Галилей, Джакомо Казанова, Маркантонио дела Торе (учител по анатомия на Леонардо да Винчи), Елена Пископия (първата жена в света, завършила университет) и др.

Изисквания за прием:

  • Подаване на документи
  • Изпит TOLC-PSI
  • Решение за прием

 

След като сте избрали университет в Италия, можете да се свържете с нас на info@skylines-bg.com или на телефон 02/ 987 9958, за да Ви предоставим допълнителна информация за кандидатстване, изисквания и срокове.